Startside

Gasspeis

 

 

Alt du trenger å vite om gasspeis

Gasspeiser i forskjellig design fra forskjellige leverandører, designmessig er det mye å velge mellom.

Faber gasspeiser

Les mer...Faber er en av de ledende leverandører av gasspeiser og gassovner i Europa. Faber har gasspeiser i bredt utvalg, gasspeiser med ulikt uttrykk, forskjellige...
Les mer...

Fordeler med gasspeis

-Enkel å tenne og kontrollere effekten
-Gass er både renslig og brukervennlig
-Dagens gassutstyr er svært brannsikkert
-Ingen vedbæring og askesøl
-Kan monteres uten tradisjonell pipe
-Ingen partikkelutslipp

Ulemper med gasspeis


-Dyrt å legge inn gass
-Gasspeiser er dyrere enn vedovner
-Dyrere fyring om du har tilgang på gratis ved

Heat & Glo

Gå til Gas Tech AS...Heat & Glo er verdens største produsent av gasspeiser. Heat & Glo er et amerikansk selskap, og produserer gasspeisene sine i USA. Gas Tech AS er importør i Norge…
Gå til Gas Tech AS...

Gasspeis er praktisk, det er enkelt både å tenne og kontrollere varmen

En gasspeis tenner du gjerne via en bryter eller med fjernkontroll. En gasspeis kan termostatstyres den brenner den like effektivt på både lav høy effekt. (En vedovn brenner kun effektivt på nominell effekt.) I praktisk bruk er derfor en gasspeis mer effektiv enn en vedovn. Dette er noe en bør ha i bakhodet når man regner på fyringskostnader med gasspeiser vs. vedovner.

Glem heller ikke komfort aspektet med en gasspeis. Du slipper å sitte på kne foran vedovnen når du fyrer. I stedet trykker du en bryter for å tenne gasspeisen.

En gasspeis er både renslig og brukervennlig

Har du valgt gasspeis slipper du å kløyve ved, slipper du å bære ved, slipper du problemer med opptenning og askesøl! En gasspeis gir raskt varme og du kan enkelt skru den av om det blir for varmt.

Alt i alt er en gasspeis en god del mer praktisk enn tradisjonelle vedovner.

Gasspeiser er svært brannsikre og gir ingen partikkelutslipp, men velg rett type

En gasspeis er helt ufarlig når den er montert forskriftsmessig. Men du må velge en gasspeis som er beregnet for norske forhold. Gasspeiser uten pipe passer ikke i norske boliger, disse gasspeisene passer kanskje bedre i sørligere klima, der boligene ikke er så tette. I følge SINTEF Byggforsk gir disse gasspeisene direkte helseplager og fukttilskudd til boligen.

En gasspeis gir heller ingen partikkelutslipp i nærmiljøet. Dette er et viktig poeng da vedovner står for ca 60% av partikkelforurensningen i byene. Det skal nevner at moderne vedovner heller ikke gir særlige partikkelutslipp.

En gasspeis kan monteres i hus uten tradisjonell pipe

Du trenger ingen pipe for å montere gasspeis. En rørgjennomføring i vegg eller tak med en innmontert vifte er tilstrekkelig.

I nye boligkomplekser er det mye enklere å montere gasssystemer enn tradisjonelle pipeløp. Det gjør at gasspeis ofte er eneste praktiske oppvarmingsalternativ til strøm i moderne boligkomplekser.

Det er dyrt med gasspeis

En gasspeis koster normalt fra 15-70 000 kr. Og du får dem selvsagt også mye dyrere.

I tillegg må boligen din legges til rette for gasspeis. Statoil operer med følgende circa priser:
- Boliggassinstallasjon, bestående av gasstank, gasspeis, komplett rørmontasje med uttak til gasskomfyr og utegrill, kr 85 000.

Biopeiser passer bra i moderne hjem

Les mer...Biopeiser er enkle å plassere hensiktsmessig og trenger ingen pipe. Men er nok mest et møbel som gir dyr varme og bør ikke sammenlignes med gasspeiser…
Les mer...

Vannbåren varme

Les mer...Vannbåren varme gir deg lun og fin varme fra valgfri varmekilde. I tillegg gir det bedre inneklima med mindre støv. Men noen ting bør du tenke på før du går til innkjøp...
Les mer...

Vedovn og vannbåren varme

Les mer...Med vannbåren varme binder du deg ikke til en energikilde. Visste du at du kan bruke en vedovn med vannkappe i kombinasjon med vannbåren varme?
Les mer...

Vedovner er miljøvennlig

Les mer...Fyring i vedovn bionøytralt! CO2-mengden som dannes ved forbrenningen og slippes ut av pipa, er lik den som dannes når plantene råtner i naturen.
Les mer...

Priskupp på vedfyring

Les mer...Vanligvis er vedbriketter dyrere å fyre med enn ved. Men følg med byggevarekjedenes kampanjer. Da bir fort vedbriketter mer lønnsommt enn ved og strøm.

Dette nettstedet er laget med GoOnline XP Professional